Beton günümüz yapılarında bir hayli geniş kullanım alanına sahip olan bir malzeme çeşididir. Ev ve iş yerleri öncelikle olmak üzere pek çok inşaat yapımında beton kullanılır. Yaygınlığı fazla olan bu malzemenin, farklı biçimlerde düzenlenmesi gerekir. İlk olarak inşaat projesi için boşlukların olması gereken alanların iyi ve doğru şekilde ayarlanmasıdır. Bu uygulama sayesinde hem işlevsel hem de dizayn bakımında, beton üzerinde değişiklikler meydana getirilebilir.
Günümüzde bilhassa betonarme yapılar içerisinde beton duvar ya da döşemelerin kesim ihtiyaçları farklı nedenlerle meydana gelebilir. Çoğunlukla projelendirme ya da uygulama sırasında unutulmuş, gözden kaçmış olan veya aktif olarak uygulanmayan ekstra kapı, pencere, havalandırma boşluğu, yangın tesisat boşluğu ve diğer makine boşlukları gibi alanlarda yapılacak kesim işlemleri için beton kesme makine en uygun araç olacaktır. Gelişmiş olan yapıların beton döküm işlemi esnasında, yapıda bulunan özellikle küçük boşluklar için uygulamalar uzun süreler alır. Bu noktada tek parça halinde beton döküm işlemi yapılır. Diğer uygulama adımına gerçek için beton üzerindeki gerekli alanlar kesilmeli ve gereksinim duyulan kesit boşlukları elde edilmelidir. Bütün bunların yanında birçok isteğe bağlı ve dizayna bağlı olarak da beton kesme işlemleri uygulanabilir. Beton kesme işlemi kesinlikle mühendis ve teknisyen ekip ile birlikte yapılması gereken bir uygulamadır. Uzman ekipler tarafından yapılmaması durumunda, betonda meydana gelebilecek çeşitli hasarlar oluşabilir. Hasarların ciddi ve kalıcı hale gelmemesi ve geri dönülmez facialara sebep olmaması için uzman ekiple çalışılması gerekir.
Çoğunlukla yapılar içerisinde beton döküm işleminde, küçük boşluklara uygun olarak kalıp hazırlama işlemlerinin uzun sürmesi sebebiyle, tek parça beton döküm uygulaması gerçekleşir. Ardından betondaki gerekli yerler kesilir. Bu sayede diğer aşamalar için ihtiyaç duyulan boşluklar oluşturulabilir.
Beton kesme işlemi, kendi alanından başka amaçlarla da yüzeylere uygulanmak istenilebilir. Beton kesim işlemini gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar içerisindeki en önemlisi, kesim işlemini gerçekleştirirken en uygun kesme ve çıkarım metodu belirlenmesi olarak karşımıza çıkar. Yapıya en uygun kesim metodu belirlenmesi pek çok noktada avantajlar sağlar. Bu avantajlar arasında; hem zamandan hem de işçilikten tasarruf edilmesi vardır. Dolayısıyla firmanın maliyeti azalmış olur. Gereksiz kesimlerin önüne geçilmiş olurken, aynı zamanda da çevreye verilebilecek zararlar minimum seviyeye düşürülür. Beton kesme işlemi alanında eğitim almış ve işinde tecrübeli kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Kaliteli ekipman kullanımı ve tecrübeli kişilerin gerçekleştireceği kesim işlemi sayesinde risk ve tehlikelerle karşı karşıya kalmadan, kolaylıkla tamamlanacak bir işlemdir. Kesim işleminin yapıya en uygun ekipmanlar ve işinin ehli kişiler tarafından gerçekleşmemesi halinde, firmalar tarafından istenmeyen kazalar meydana gelebilmektedir. Ayrıca kesimin gerçekleşmesi ile birlikte geri dönülemez hasarlar da oluşabilir. Beton kesme uygulamasının gerçekleşebilmesi için yalnızca mimari ya da dizayn için değil; binanın deprem raporu ile risk raporunu hazırlayarak da, bina üzerindeki kesme işleminin ardından meydana gelebilecek olan hasarların tespiti gerçekleşebilir. Sektör içerisindeki deneyimimiz sayesinde, uygun ekipmanlar ve profesyonel bir ekiple beton kesme işlemleri için sizlere uygun hizmeti sağlıyoruz.
Günümüzde beton kesme işlemi pek çok ihtiyaçtan meydana gelebilir. Bu ihtiyaçlar içerisinde; mimari dizayn değişikliği ve restorasyonlar için beton kesim işlemi, yangın ve başka tesisatların bacalarına beton kesim uygulaması, yapının içerisinde yer alan havalandırma deliklerinin açılması, ortamlarda su kanalları ya da farklı döşemelerin beton kesimi, betonarmelerde kapı ve pencere açılma işlemi gibi pek çok ihtiyaçlar için beton kesme uygulaması gerekir. Tüm bunların yanı sıra binaların zayıflatılması için uygulanması gereken beton kesim işlemleri, şantiye içerisinde taşma durumu yaşanan alanların kesilmesi işlemi de vardır.